Uvjeti poslovanja

Prodavatelj je Obrt Loni, vl. Tamara Lončar, a kupac je osoba koja naručuje proizvode ponuđene na stranici te izvršava plaćanje virmanom bilo kojeg artikla sa webshopa https://www.loni.hr. Prema Zakonu o zaštiti potrošača, maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu. To mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.


Smatra se da ste upoznati i suglasni s ovim općim uvjetima, u suprotnom Obrt Loni, vl. Tamara Lončar se oslobađa svake odgovornosti.

Jezik

Jezik komunikacije na stranici www.loni.hr je hrvatski književni jezik.

Zemlje u koje vršimo dostavu

Obrt Loni, vl. Tamara Lončar svoje proizvode prodaje na području Republike Hrvatske i Europe.

Narudžba putem web trgovine

Kupac naručuje proizvod ili proizvode na način da popuni narudžbu u za to predviđenim obrascima – označavanjem određenog proizvoda te spremanjem istog u košaricu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere način plaćanja, potvrdi ga te pošalje narudžbu. Kupac uz potvrdu narudžbe dobije automatski generiranu uplatnicu. Nakon vidljive uplate, prodavatelj se obvezuje isporučiti proizvod dostavnoj službi mjesec dana po vidljivoj uplati. Cijene proizvoda ne uključuju PDV te su izražene u hrvatskoj nacionalnoj valuti – hrvatska kuna (kn). Troškovi dostave nisu uračunati u cijenu proizvoda.

Plaćanje

Naručeni proizvodi se mogu platiti općom uplatnicom/virmanom/internet bankarstvom. Na svoju e-mail adresu dobit ćete predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti iznos narudžbe ili možete koristiti barcode za lakšu uplatu putem mobilnog bankarstva. Uplatu možete izvršiti korištenjem internetskoga bankarstva ili u banci, pošti, Fini ili sl. Kada uplata bude evidentirana na našem računu, Vaši proizvodi će krenuti u proizvodnju.

PODACI ZA UPLATU:
Obrt Loni, vl. Tamara Lončar
Donja Pačetina 32,
49223 Sveti Križ Začretje

OIB: 46293061071
Banka: Zagrebačka banka d.d.
IBAN: HR8323600003118708344
SWIFT | BIC: ZABA HR 2X
Model: HR00
Poziv na broj: Broj narudžbe

Isporuka

Dostavu na području Hrvatske obavlja naš partner DPD – Dynamic Parcel Distribution.
Proizvodi se pakiraju na način da prilikom transporta postoji minimalna mogućnost oštećenja. Prilikom preuzimanja, kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču. Prodavatelj se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati tijekom dostave.

Rok isporuke

Rok isporuke za Hrvatsku je 3 radna dana (u radne dane ne spadaju vikendi, blagdani i državni praznici). O roku dostave bit ćete obaviješteni mailom dan prije slanja paketa. U slučaju nepredviđene situacije, rok dostave može se produljiti, o čemu će kupac biti pravovremeno obaviješten (mailom ili telefonski).

Trošak dostave

Trošak dostave za Hrvatsku je 40,00 kuna. Kupci iz Hrvatske podmiruju trošak dostave za sve narudžbe.

Reklamacije i povrat kupljenih artikala

Prodavatelj se obavezuje isporučiti proizvod koji je ispravan te odgovara opisu proizvoda koji se nalaze na web stranicama Obrt Loni, vl. Tamara Lončar. Slika koja ilustrira proizvod na internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda u potpunosti (nijanse boje, postavke monitora…), dimenzije proizvoda mogu imati odstupanje od 5% u veličini.


Prema Zakonu o zaštiti potrošača u slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan isporučenom robom, istu može, ne navodeći razlog, zamijeniti ili vratiti (o svom trošku) u zamjenu za novac unutar 14 dana od primitka robe, isključivo u svojoj originalnoj i neoštećenoj ambalaži. Takvu robu potrebno je poslati na adresu Obrt Loni, vl. Tamara Lončar, Donja Pačetina 32, 49223 Sveti Križ Začretje, sa naznakom – Povrat robe, i napisanim razlogom povrata (Ne odgovaramo za krivo naručenu robu).


Uz robu koja udovoljava povratu, obavezno mora biti priložena kopija računa, te pisana obavijest o razlogu povrata sa brojem računa na koji da izvršimo povrat sredstava. U suprotnom povrat nećemo biti u mogućnosti obraditi.

  • Pravo na povrat robe u zamjenu za novac o našem trošku možete koristiti u sljedećim slučajevima:
  • isporuka robe koja nije naručena
  • isporuka robe koja ne odgovara opisu proizvoda na web stranici internet trgovine Obrt Loni, vl. Tamara Lončar
  • isporuka robe koja ima vidljive greške ili oštećenja

U gore navedenim slučajevima u izjavi o jednostranom raskidu ugovora uz naziv proizvoda trebate navesti i opravdan razlog za povrat ili zamjenu, a izjavi priložiti dokaz.

U svim drugim slučajevima izravne troškove povrata robe snosite sami.
Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača.

Podnošenje prigovora

Prigovore i žalbe u pismenom obliku možete poslati na mail adresu obrtloni@gmail.com, a odgovor ćete zaprimiti najkasnije u roku 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Obrt Loni, vl. Tamara Lončar o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka.

Zaštita i korištenje osobnih podataka

Obrt Loni, vl. Tamara Lončar se obvezuje da će štititi privatnost svih svojih kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podatka, Zakonom o elektroničkoj trgovini i drugim zakonima Republike Hrvatske.

Obrt Loni, vl. Tamara Lončar će prikupljati, obrađivati i čuvati osobne i identifikacijske podatke o svojim kupcima.

Obrt Loni, vl. Tamara Lončar će čuvati ove podatke u tajnosti te će ih upotrebljavati samo za vlastite potrebe, kao i za zakonski dopuštene potrebe.

Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavještavamo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora načina upotrebe njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s popisa koji se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Obrt Loni, vl. Tamara Lončar odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Web stranica www.loni.hr, sadrži određene poveznice na druge web stranice koje nisu u vezi sa Obrt Loni, vl. Tamara Lončar. Prodavatelj ne preuzima odgovornost za zaštitu osobnih i drugih podataka na web stranici te potiče korisnike da pročitaju izjave o privatnosti svake web stranice koja prikuplja i koristi njihove osobne podatke.

Google Analytics

Mrežna stranica koristi Google Analytics, mrežnu uslugu za analizu koju omogućuje Google, Inc. (“Google”). Google Analytics koristi “kolačiće”, tekstualne datoteke spremljene na Vaše računalo kako bi se mrežnoj stranici pomoglo u analizi načina na koji korisnici koriste stranicu. Informacije koje kolačić generira o korištenju mrežne stranice (uključujući i anonimnu IP adresu) dostavljaju se Googleu koji ih pohranjuje na servere u Sjedinjenim Državama. Google će ove podatke koristiti u svrhu evaluacije korištenja mrežne stranice, izrade izvještaja o aktivnosti na mrežnoj stranici za operatere mrežne stranice i za pružanje drugih usluga vezanih za aktivnosti na mrežnoj stranici i korištenje interneta. Google također ove informacije može proslijediti trećim stranama kada se to zahtijeva po zakonu ili ako te treće strane informacije obrađuju u ime i za račun Googlea. Google neće povezati Vašu IP adresu s bilo kojim drugim podatkom s kojima Google raspolaže. Korištenje kolačića možete odbiti odabirom za to namijenjenih postavki na Vašem pregledniku, međutim, molimo Vas da primite na znanje da u tom slučaju možda nećete moći koristiti sve funkcije na ovoj stranici. Korištenjem ove mrežne stranice, pristajete da Google obradi podatke o Vama na gore navedeni način i u navedene svrhe.

Google možete spriječiti u detektiranju kolačića koji nastaje zbog i povezano s Vašim korištenjem ove mrežne stranice (uključujući i Vašu IP adresu) kao i obradu tih podataka skidanjem i instalacijom dodatka preglednika (plugin): http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Izjava o kolačićima (Cookie policy)

Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Promjene uvjeta

Obrt Loni, vl. Tamara Lončar može u svako vrijeme, bez prethodne najave, ažurirati ili izmijeniti podatke pohranjene na svim svojim web stranicama. Zadržavamo pravo na izmjenu ovih Općih uvjeta.

Informacije o tvrtki:

Naziv obrta: Obrt Loni, vl. Tamara Lončar , VL. TAMARA LONČAR
Sjedište obrta: Donja Pačetina 32, 49223 Sveti Križ Začretje
Internet: http://www.loni.hr
E-mail: obrtloni@gmail.com
MBO: 98256823
OIB: 46293061071
IBAN-račun: HR8323600003118708344 – Zagrebačka banka d.d.
Odgovorna osoba: Tamara Lončar